Ingen julegrantenning i år

Den siste uken har styret hatt dialog både med bydelsoverlegen og Oslo kommune rundt mulighetene for å arrangere julegrantenning med de gjeldende koronareguleringene. Bydelsoverlegen ønsker ikke at det er arrangementer som samler folk og Oslo kommune har strenge regler for eventuell gjennomføring. Vi har derfor besluttet at vi ikke kan arrangere julegrantenning i år.

Bydel Søndre Nordstrand er en av de bydelene med høyest smitte den siste tiden og selv om vi nå ser antydning til at dette flater ut er det fortsatt mye smitte i vår bydel. Bydelsoverlegen har ikke sag at vi ikke kan arrangere en julegrantenning, men ønsker det ikke. Dette synes vi er et råd verdt å lytte til.

Arrangementskontoret til Oslo Kommune har informert oss om at en eventuell gjennomføring vil kreve at man har registrering av alle deltagere, inngjerdet område og vakter som sørger for både avstandsregler og at ingen kommer seg inn til området uten å bli registrert.

Julegrantenningen i Mortensrudgrenda er en flott tradisjon. Enkelte av mine bekjente har smilt litt over at vi har korps, kor, prest og julenisse på plass. Oppmøtet fra både voksne og barn viser at dette er populært, og vi har delt ut nærmere hundre godteposer til barna denne dagen. Men 2020 er året der vi ikke får gjort alle de tingene vi ønsker, selv om styret veldig gjerne ville samlet grenda til julegrantenning i år også.

Det vil bli juletre som settes opp i løpet av kommende uke. Vi satser også på kuldegrader som gir skøyteis i vinter, og håper smittesituasjonen bedrer seg så vi får til å samles rundt gode arrangementer på lekeplassen igjen.

-Styreleder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *