Innsamling av farlig avfall frem til 13. april

Oslo Kommune har en ordning der de tilbyr borettslag og sameier en innleveringsløsning for farlig avfall. Vi har meldt oss på denne og det er mulig å levere farlig avfall ved gangveien inn til lekeplassen i Olasrudveien frem til 13. april. Det er strenge regler for dette så det skal KUN leveres avfall når en fra styret er til stede for å låse opp kassene der dette skal leveres.

Vi vil være på lekeplassen for å ta imot farlig avfall følgende tider:

  • Torsdag, fredag, mandag og tirsdag fra 18-19
  • Lørdag (tidspunkt kommer)

Vi har tre kasser og det er førstemann til mølla. Hvis du har større mengder og mulighet til å levere dette til Grønmo selv kan du gjerne gjøre det.

Plakat A4 farlig avfall viser hva som kan være farlig avfall, og Leveringsbetingelser farlig avfall viser leveringsbetingelsene. Vi ber dere lese dette før levering og spesielt punkt 1-4 om at avfall skal være pakket i tett emballasje, tydelig merket med innholdet, søl må tørkes opp (så sørg for punkt 1) og at det ikke er lov å sette avfall utenfor beholderen. Hvis det blir satt avfall utenfor beholderen når styret ikke er til stede er det stor sannsynlighet for at dette blir første og siste gang vi tilbyr dette 🙂

For smittevern er det regler om at det ikke er lov å levere avfall om du er i karantene og/eller har påvist koronasmitte. Hansker skal benyttes ved levering og hold 2 meters avstand til oss i styret. Noen ekstra regler:

Noe avfall leveres i gjennomsiktig plastpose:

  • Sparkel, lim og akryl på tube kan legges i samme pose
  • Spraybokser i egen pose
  • Fugeskumspraybokser i egen bose

Det tas ikke imot

  • Smittefarlig avfall
  • Medisiner (kan levers apotek)
  • Lysstoffrør, brannslukkere og gassbeholdere over 500 gram
  • Eksplosiver (f.eks. fyrverkeri)
  • Radioaktivt materiale

Dersom disse reglene ikke overholdes kan Oslo Kommune kreve erstatning av oss. Vi håper dette kan være en nyttig tjeneste og basert på tilbakemeldinger og erfaringer kan vi vurdere å gjøre dette flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *